China Raceautomaten fabrikant
Contacteer ons
Free call

24 zonnetermijnen: 5 dingen u kunnen niet van Korrelregen op de hoogte zijn

April 20, 2022

De traditionele Chinese maankalender verdeelt het jaar in 24 zonnetermen. Korrelregen (Chinees: 谷雨), als laatste termijn in de lente, begin op 20 April en einden op 4 Mei.

De korrelregen komt uit het oude zeggen voort, de „Regen brengt de groei van honderden korrels ter sprake,“ die aantoont dat deze periode van regenval voor de groei van gewassen uiterst belangrijk is. De Korrelregen signaleert het eind van koud weer en een snelle stijging van temperatuur. Hier zijn vijf dingen die u over de Korrelregen kunt niet weten.

 

Zeer belangrijke tijd voor landbouw

De korrelregen brengt een duidelijke verhoging van temperatuur en regenval en de korrels groeien sneller en sterker. Het is een zeer belangrijke tijd om de gewassen tegen insectongedierte te beschermen.

 

De zandstormen komen voor

De korrelregen valt tussen het eind van de lente en het begin van de zomer, met zeldzame koude lucht die zich aan de zuiden en het treuzelen koude lucht in het noorden bewegen. Van het eind van April aan het begin van Mei, doet de temperatuurstijgingen veel hoger dan het in Maart. Met droge grond, worden een onvaste atmosfeer en zware winden, de gagels en de zandstormen frequenter.

 

Drinkende thee

Er is een oude douane in zuidelijk China dat de mensen thee op de dag van Korrelregen drinken. De de lentethee tijdens Korrelregen is rijk aan vitaminen en aminozuren, die kunnen helpen om hitte uit het lichaam te verwijderen en goed voor de ogen zijn. Men zegt ook dat de drinkende thee op deze dag pech zou verhinderen.

 

Het eten van toonasinensis

De mensen in noordelijk China hebben de traditie om plantaardige toonasinensis tijdens Korrelregen te eten. Het oude Chinese zeggen gaat „toonasinensis alvorens de regen zoals zijde“ zo teder is. De groente is voedzaam en kan helpen om het immuunsysteem te versterken. Het is ook goed voor de maag en de huid.

 

Het Festival van de korrelregen

Het festival van de Korrelregen wordt gevierd door dorpen op de kustgebieden van noordelijk China te vissen. De korrelregen merkt het begin van de eerste reis van de vissers van het jaar. De douanedata meer dan 2.000 jaar geleden achter, toen de mensen geloofden waren zij een goede oogst aan de goden verschuldigd, die hen tegen het stormachtige overzees beschermden. De mensen zouden de overzeese en stadiumofferriten op het festival van de Korrelregen aanbidden, biddend voor een rijkelijke oogst en een veilige reis voor hun gehouden van degenen.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in